Tarieven

Wat kost het?

Afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende mogelijkheden.
Zo kan ik ondersteuning bieden voor een of meerdere losse onderdelen van de afscheidsdienst. Als u zelf het werk al heeft gedaan, waarom moet ik daar dan kosten voor rekenen? Als u zelf al een tekst heeft geschreven, hoef ik misschien alleen maar de punten op de ‘i’ te zetten.
Dan zou het niet fair zijn om kosten te rekenen voor het uitschrijven van een tekst. Wel zal ik dan een (lager) tarief rekenen voor het redigeren van uw tekst.

Een afscheid kost al genoeg.
Mijn insteek is om een transparante en eerlijke kostenopgave te maken.

Daarnaast is iedere afscheidsdienst uniek. Het gaat om maatwerk. Dat is niet in vaste tarieven uit te drukken. Iedereen heeft immers andere wensen. Samen bespreken we wat uw wensen zijn. Waarbij u mijn hulp verwacht. Op basis daarvan ontvangt u een kostenopgave en kunt u zelf bepalen of u verder met mij wilt of niet.

Uiteraard biedt ik ook een totaalpakket aan voor een aantrekkelijk tarief. De startkosten voor dit pakket zijn € 500,-.

De kosten van mijn diensten worden vaak betaald uit de vrije bestedingsruimte van uw uitvaartverzekering.

Voor het totaalpakket kom ik bij u thuis om uw wensen te bespreken, schrijf ik de teksten van de levensloop, de tekst van het gedachtenisprentje (indien u hiervoor heeft gekozen) en dergelijke. Daarnaast maak ik het draaiboek, verwerk ik uw foto’s en/of video’s in een PowerPoint en zorg ik ervoor dat deze, samen met de uitgezochte muziek en het draaiboek, tijdig op de gekozen locatie komen te liggen. Op de dag van de uitvaart begeleid ik u en heet ik de genodigden welkom. Namens u spreek ik het openingswoord (of ondersteun ik u als u dit zelf doet). Wanneer u wenst, kom ik enkele weken na de dag van de uitvaart bij u om de dag te evalueren en uiteraard om te kijken hoe het met u gaat.

Het is goed mogelijk dat u graag veel zelf wilt doen. Dan ondersteun ik u alleen voor dát onderdeel waarbij u mijn hulp kunt gebruiken. U kunt in de tabel hieronder een indicatie van de kosten.

Let op; het gaat hier om starttarieven.

Meerkosten worden altijd in overleg berekend en zijn afhankelijk van het totaal gewerkte (meer)uren. De ervaring leert dat het niet vaak voorkomt dat er extreem hoge extra kosten bijkomen.

Als er vragen zijn neem dan contact met mij op.

Voorbespreking en uitwerkingv.a. € 600,-
Levensloop schrijvenv.a. € 350,-
Schrijven en bewerken gedachtenisprentjev.a. € 250,-
Foto’s/video in PowerPoint zetten (voorbeelden)
(meerkosten vanaf de derde video)
v.a. € 300,-
Muziek voorbereidenv.a. € 150,-
Meerkosten per uur uur (altijd in overleg)€ 75,-
Overige kosten (altijd in overleg): spreken-teksten begraaf-
plaats, verleningskosten afscheidsdienst en dergelijke
€ 75 p/u=

Mijn diensten zijn vrijgesteld van BTW. Voor sommige ‘losse’ diensten zoals hierboven ben ik genoodzaakt BTW te rekenen. Dit zal altijd vermeld worden als dit het geval is.

Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden. Heeft u vragen over de tarieven of mogelijkheden? Aarzel niet om dan contact met mij te zoeken. Ik beantwoord uw vragen graag.

Reacties zijn gesloten.