Vooraf

Wat kunt u van tevoren al regelen?

Wanneer u weet dat u (of een dierbare) gaat overlijden komt er een moment dat u over uw afscheid gaat nadenken.

Het is dan heel normaal dat u vragen heeft over wat er allemaal mogelijk is. Hoe kunt u uw eigen ideeën verwerken in uw afscheidsdienst? Waar legt u vast welke muziek u graag wilt (laten) horen? Hoe zorgt u ervoor dat de door u gekozen gedichten/teksten op de juiste plek komen te liggen? Wat kunt u doen om uw naasten zonder zorgen (over de afscheidsdienst) achter te laten?

Ik kan u helpen met het beantwoorden van deze vragen.
Als u contact met mij opneemt, maken we een afspraak. Ik kom dan bij u thuis om in uw eigen vertrouwde omgeving alles rustig door te spreken. Dit wordt ook wel een voorbespreking genoemd.

Samen spreken we door wat uw wensen en uw ideeën zijn. Dit kan op twee manieren.

1. U wilt voorlopig alleen informatie.
Ik kan u (algemene) informatie geven waarover u en uw dierbaren verder kunnen nadenken. Na uw overlijden kan een van uw dierbaren contact met mij opnemen. Wij zullen dan een afspraak maken. Samen met uw nabestaanden vul ik vervolgens de dag van het afscheid verder in, met oog voor de wensen en ideeën, die u met uw dierbaren heeft besproken. Samen zorgen we ervoor dat u en uw nabestaanden het afscheid krijgen dat u voor ogen had.

2. U weet al wat u wilt.
Samen met u (en uw dierbaren) spreken we alle wensen, gedachten en ideeën door. Dit werk ik vervolgens thuis uit. Daarna kom ik nog eenmaal naar u toe om de dag van het afscheid met u door te spreken en daar waar nodig aan te passen.

Uw dierbaren kunnen na uw overlijden contact met mij opnemen. Ik kom dan op bezoek en we lopen het draaiboek nog eenmaal door. Zo weten we zeker dat alles nog naar wens is. Op de dag van het afscheid bied ik de ondersteuning zoals wij dit hebben afgesproken.
Op deze manier heeft u zelf alle zeggenschap over uw afscheidsdienst.

Reacties zijn gesloten.