Wat ik doe

Wat kan ik voor u betekenen?

Wanneer de uitvaartverzorger bij u is om de uitvaart te bespreken, kunt u aangeven dat u graag gebruik maakt van mijn diensten. De uitvaartverzorger zal dan contact met mij opnemen om (in overleg met u) een afspraak te maken. Uiteraard kunt u dit ook zelf doen. Laat de uitvaartverzorger dan wel weten dat u gebruik maakt van een uitvaartbegeleider/uitvaartspreker.

Op de dag van onze afspraak kom ik bij u thuis voor een gesprek. Zo komen we erachter wat uw wensen zijn. Samen kijken we naar wat u wilt en niet wilt en wat er allemaal mogelijk is. Vervolgens gaan we op uw eigen tempo, stap voor stap, de dienst invullen.

We kiezen het soort dienst (formeel of juist informeel), de muziek, de teksten (levensloop, gedichten, een laatste groet, een verhaal) en of we gebruik maken van symboliek/foto’s/video. Misschien kunnen we een (bijzondere) hobby als rode draad gebruiken.

Dit alles zorgt ervoor dat u terug kunt kijken op een passend en persoonlijk afscheid.

Soms zijn woorden maar woorden
zeggen ze niet zoveel.
Met daden zal ik spreken
het zijn de gedachten en herinneringen die ik met je deel…

Wat gebeurt er na ons gesprek?

Na ons gesprek werk ik thuis alles voor u uit. Ik maak een draaiboek van de dag van de uitvaart. U kunt dan stap voor stap terugzien hoe de dag van het afscheid eruit komt te zien.

Als u dat wilt, kan ik ook het levensverhaal voor u opschrijven. Via u heb ik uw dierbare leren kennen. Ik zal er dan ook alles aan doen om het verhaal zo te maken dat u, uw naasten, vrienden en bekenden tijdens het luisteren naar dit verhaal, veel zullen herkennen. Soms is het goed om ook de mindere dingen te benoemen om de mooie momenten er extra uit te laten springen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar kan wel. Ik zorg voor een mooi, vloeiend en passend verhaal.

Wanneer het verhaal en het draaiboek klaar zijn, bel ik u op (en indien van toepassing kom ik naar u toe) om ze door te spreken en daar waar nodig aan te passen. Als het draaiboek helemaal naar wens is, zorg ik ervoor dat iedereen die het draaiboek nodig heeft, deze op tijd ontvangt.

Reacties zijn gesloten.